fbpx
Ditte de Muynck

Geboren in “s Gravenpolder en nu wonend in Goes is Ditte voor Inti het grootste geschenk dat hij zich kon wensen toen Ditte ja zei tegen Inti om samen met hem, in het team van Huis van de Zon, ceremonies (belevingen) te gaan organiseren. In 2009 zag Inti Ditte voor de eerste keer tijdens het Eigentijds festival, Inti toen als bezoeker en zoals hij vertelde.

Inti Op het Eigentijds festival in 2009
Inti Op het Eigentijds festival in 2009“Ditte maakte direct een enorme diepe indruk op mij zij is vanaf dat moment echt wel een voorbeeld voor mij geweest in mijn ontwikkeling en nog steeds neem ik haar adviezen altijd ter harte.”

Ditte heeft samen met haar wijlen man Reynier en een stel vrienden in juni 1996 de droomtijdsgroep Nada Naga opgericht en is daar nog steeds de drijvende kracht achter. Nada Naga heeft zowel in Nederland als ver daarbuiten (tour in VS) grote naam gemaakt met de klankconcerten die zij als groep geven.

In 1998 studeert Ditte af in de Jungiaanse Astrologie en werkt sindsdien in haar eigen praktijk als Astrologe.

Samen met haar in 2017 overleden echtgenoot Reynier wint Ditte in 2016 de culturele prijs Goes 2015.

Ze ontvangen de jaarlijkse prijs volgens de jury voor de artistieke en spirituele wijze waarop zij zich manifesteren en een inspiratiebron vormen.

Magische sfeer
De jury waardeert het werk van beeldend kunstenaar Reynier de Muynck vanwege de magisch realistische sfeer in zijn werk. Ditte de Muynck is onder andere de drijvende kracht achter de droomtijdsgroep Nada Naga.

Sinds juni 2017 na het overlijden van haar man Reynier regelt ze ook het atelier dat Reynier gebruikte om zijn werken tentoon te stellen en te verkopen.

Tot slot woorden van Ditte zelf:

“Meestal gebruik ik trommel ratels klankschalen. Bij Nada Naga ook de Shrutibox en Nada Tarangini. Maakt eigenlijk niet uit wat, het meest doe ik met mijn stem, en met alles wat rondom mij is en een klank heeft. Ik ben geen muzikant maar klankwerker. Wel muzikaal, maar alles wordt gedragen door de kracht van liefdevolle aandacht en intentie. Klank is een draaggolf van bewustzijn en afgestemd op de bron, groot Mysterie, word je een voertuig waardoor de symfonie van de schepping zich kan laten horen.”

Websites

·         www.nadanaga.com

·         www.reynier.nl