Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rapé (Hape) Ceremonie

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
19:30 – 22:30
Kosten:
€55
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://intiwasi.nl/beleving/rape-hape-ceremonie

Organisator

Huis van de Zon
Telefoon:
0649314176
E-mail:
Info@intiwasi.nl
Website:
https://intiwasi.nl

Rapé wordt al duizenden jaren gebruikt door de inheemse amazone stammen van Brazilië en Peru.
Ingrediënten van Rapé  zijn als basis bestandsdeel pure tabak met daaraan toegevoegd as van medicinale planten.
De Rapé  waar wij mee werken is Yawanawa Tsunu,


Dit is de meest gangbare en basis Rapé . Er bestaan vele soorten Rapé  met verschillende toevoegingen.

Omschrijving van het medicijn

Yawanawa Tsuna is een zeer krachtige, mooie vrouwelijke rapé is die zeer geschikt is voor diepe reiniging, het opnieuw uitlijnen en meer verbinden met de krachtige vrouwelijke yin-energieën. Tevens is dit medicijn geweldig voor intense meditatie, het ondersteunen van energetisch loslaten, diepe genezing en een diepgaande verbinden tot stand brengen met je chakra’s en de energetische stromen.

De Yawanawa stam zijn de grondleggers van het medicijn Rapé.

De Yawanawá (yawa = “wild zwijn” en nawá = “mensen”) of Yaminawá (ook bekend als Iaminaua of Jaminawa) zijn inheemse mensen die leven in Akko in Brazilië, Madre de Dios in Peru en Bolivia.
Hun thuisland bevindt zich in de staat Acre, Brazilië. Hun huidige bevolking is ongeveer 1.300 mensen, die worden verdeeld over zeven belangrijke gemeenschappen langs de Gregóriorivier.

Hoe gaat een Rapé  Ceremonie in zijn werk:

Eerst word de heilige ruimte geopend door een gebed en worden alle krachten aangeroepen. Dan volgen een aantal Rapé  liederen om de Spirit van Rapé  te bedanken en uit te nodigen.
Daarna wordt de Rapé  toegediend via een blaaspijp, vaak gemaakt van bot of verschillende houtsoorten.
Het medicijn word in de neusgaten geblazen, eerst 1 neusgat, en na een vrij korte tijd het volgende neusgat. Voordat het medicijn wordt toegediend, neemt men nog 1x adem en houdt de adem halverwege in. Dan wordt de Rapé met redelijk wat kracht ingeblazen, afhankelijk van de ontvanger. Vaak krijgen vrouwen vanwege hun gevoeligheid en wat zachtere toediening. De ontvanger hoeft in dit proces niks te doen behalve te ontvangen. Erg belangrijk is dat er geen adem meer gehaald wordt!

Nadat de Rapé  is toegediend, kan men de neus snuiten om zo de overgebleven Rapé  in de neus uit te snuiten. De ceremonie leider blaast met zijn levensenergie en met de intentie van genezing het medicijn in de neus van de desbetreffende persoon, zodat de kracht van de Rapé  een op de persoon afgestemde werking mee krijgt.
Tijdens het gehele ritueel worden er medicijn liederen gezongen om de ruimte te bekrachtigen en de processen te ondersteunen.


Effect van Rapé:

Zodra de Rapé  wordt ingeblazen kan men een intense sensatie ervaren in het hoofd tot achter in de nek. Sommige kunnen dit bestempelen als een snijdende pijn. Gelukkig duurt dit maar enkele seconden en zakt dit gevoel snel. In sommige gevallen kun je er ook misselijk van worden en/of overgeven. Dit is dan juist een zegening want de Rapé maakt schoon in het lichaam wat er niet in thuis hoort of wat je niet meer dient.  Oude trauma’s of blokkades kunnen opgeheven worden.
Rapé  blaast de pijnappelklier en kruinchakra open, die vaak verkalkt is door onze voeding.
Rapé helpt je om te aarden en te gronden, het haalt je uit je hoofd en brengt je meer in je centrum, in je hart.

Er zijn slechts 13 plekken beschikbaar vol = vol

22 maart, 2019 @ 19:30 22:30

€55

De Oorsprong

Binnenweg 329
Ewijk, Gelderland 6525 PM Nederland
+ Google Maps
http://www.groepsruimte.com

Foto’s van de Locatie